piątek, 3 maja 2013

Zielony ryż z krewetkami






1 bakłażan
1 cukinia
1 papryka czerwona
4 pieczarki
1 cebula czerwona
8 pomidorków koktajlowych
15 krewetek koktajlowych
1 ½ szklana ryżu białego
1 garść szpinaku
Sól
Pieprz
1 łyżeczka Bazyli suszonej
1 łyżeczka oregano suszone
Olej
1 gałązka Bazyli świeżej
Krewetki marynuję w oliwie, dodaję sól, pieprz, bazylię oregano suszone. Smażę 1 minutę na patelni. Bakłażan i cukinie kroje w plastry, paprykę w paski,  przesmażałam na patelni grillowej. Dodaję cebulę pokrojoną w piórka, pieczarki paseczki, pomidorki koktajlowe. Solę, pieprzę. Ryż gotuję w  1 jednej szklance wody, dodaję zblenderowany szpinak. Doprawiam solą. Ryż dodaję do warzyw, razem z krewetkami. Podaję z  bratkami jadalnymi. Smacznego

6 komentarzy: