poniedziałek, 3 grudnia 2012

Grillowane tofu, gruszka i cukinia w sałatce fantazja





1 cukinia
1 opakowanie tofu
1 gruszka
7 pomidorków koktajlowych
5 truskawek
Kilka liści Salaty masłowej
Bazylia świeża
Koperek świeży
Oliwa z oliwy
Bazylia suszona
Oreagno suszone
Sól
Pieprz
Przyrządzamy marynatę do tofu / oliwa z oliwek 3 łyżki, sól, pieprz, oregano, bazylia suszona/ W czasie rozpalania grilla tofu się marynuje. Gruszkę kroimy na 4 ćwiartki i grillujemy 5 minut, cukinie kroimy na plastry i grillujemy 3 minuty, tofu grillujemy 5-10 minut. Sałatę myjemy, szczępimy, układamy na niej pomidorki koktajlowe i truskawki, na to pokrojone tofu i cukinie. Sos oliwa z oliwek 2 łyżki , i 2 łyżki wody, sól, pieprz, koperek świeży, bazylia. Całość mieszamy i polewamy sałatkę

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz