czwartek, 1 marca 2012

Desery

      Naleśniki z otrębami i twarogiem


Składniki:

  • Ciasto:
  • jajko 2 szt
  • mąka pszenna z otrębami 1 szklanka
  • mleko 1 szklanka
  • cukier waniliowy 1 op
  • sól 
  • 3 łyżki wody gazowanej
  • 1 łyżka jogurtu
  • Nadzienie:
  • truskawki 25 dkg
  • konfitura z jagód
  • cukier puder 4 łyżki
  • jogurt 4 łyżki
  • twaróg 25 dek
  • 3 łyżki soku z pomarańczy 
  • oliwa z oliwek 
  • 1 łyżka syropu malinowego
Ciasto wszystkie składniki wymieszać dokładnie, najlepiej zmiksować. Usmażyć 6 naleśników rożnej wielkości na oliwie z oliwek. Przekładać stopniowo od największego do najmniejszego nadzieniem serowym. Ser miksujemy z jogurtem i cukrem pudrem z dodatkiem soku z pomarańczy. Każdy naleśnik przekładamy truskawkami i konfiturą. Na wierz ostatniego naleśnika kładziemy ser, na to truskawki i na to konfitura . Całość lejemy zmiksowanymi truskawkami z syropem. Talerz dekorujemy truskawkami polanymi czekoladą.











1 komentarz: