czwartek, 30 lipca 2015

Pasta z dorsza z boberm


Dorsz wędzony przyjechał do mnie z nad morza , więc postanowiłam go wykorzystać w formie pasty z dodatkiem papryki której dużo dodałam i bobu. Pasty wyszło dużo ale szybko została zjedzona.















30 dkg wędzonego dorsza
1 papryka zielona
1/2 papryka czerwona
4 ogórki korniszony
40 dkg bobu
3 jajka
1 cebula biała średnia
1/3 pęczka koperku
2 łyżki startego sera żółtego
sól, pieprz do smaku
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu greckiego

Rybę obieram ze skóry i ości, przekładam do miski. Paprykę kroję w kostkę małą. Cebule obieram i drobno kroję. Ogórki korniszony kroję w kostkę, koperek drobno kroję. Jaja gotuję na twardo, obieram i kroję. Bób gotuję 7 minut w osolonej wodzie, jak przestygnie obieram ze skórek. Do miski przekładam składniki, dodaję majonez, jogurt, sól, pieprz. Całość mieszam dokładnie.

4 komentarze: