wtorek, 21 maja 2013

Deser z rabarbaru i galaretki








2 szklanki rabarbaru pokrojonego
1 galaretka truskawkowa
½ szklanki śmietany kremówki
2 kostki czekolady gorzkiej
3 biszkopty
Rabarbar gotuję w 1 szklance wody, do miękkości i studzę. Galaretkę rozpuszczam w 1 i ½ szklance wody. Po ostudzeniu galaretki, wlewam jej połowę do zmiksowanego rabarbaru ugotowanego. Przelewam do pucharków i czekam aż się stężeje. Śmietanę kremówkę ubijam na sztywno i dodaję drugą połowę galaretki. Po stężeniu przekładam do szprycy i wyciskam na deser. Posypuję pokruszoną czekoladą i biszkoptami.

12 komentarzy:

  1. Bardzo pomysłowy deser. I pewnie pyyyszny! ;) Bardzo ładnie wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  2. O nareszcie rabarbar zaproponowany w innej postaci niż ciasto lub kompot- ekstra!

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo apetycznie wygląda deserek:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękny ten deser z rabarbarem musi być pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  5. pyszny i orzeźwiający :) na pewno by mi smakował ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Śliczne i te kwiatuszki:):):)

    OdpowiedzUsuń
  7. O jakie cudne zdjecia! O smaku deserku nawet nie wspomne:-)))

    OdpowiedzUsuń
  8. Fajna propozycja dla smakoszy rabarbaru:-) Skorzystam na pewno:-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Poproszę porcyjkę! Wygląda i na pewno smakuje wspaniale :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wspaniały deserek i bardzo na czasie :))

    OdpowiedzUsuń
  11. pyszny deserek :) znalazłby u mnie wiele fanów :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Pięknie wygląda z tymi kwiatuszkami :)

    OdpowiedzUsuń