czwartek, 28 marca 2013

Łosoś w towarzystwie krówki i biedrony




1 filet z łososia
10 dkg mrożonego szpinaku
2 ząbki czosnku
2 pomidory
5 oliwek czarnych
5 rzodkiewek
1 cytryna
1 liść z Salaty
1 papryczka chili
Sól
Pieprz
1 łyżka płatków owsianych
1 łyżeczka majeranku
oliwa

Łososia marynuję w oliwie , dodaję sprasowany ząbek czosnku, majeranek, sól, pieprz, sok z cytryny. Smażę na oleju. Szpinak duszę na patelni , dodaję sprasowany ząbek czosnku, sól, pieprz, płatki owsiane. Z rzodkiewki robię myszki, z pomidora krówkę. Talerz dekoruje pomidorkami koktajlowymi.  Z Sałaty robię żagiel, z papryczki ster. Z pomidora drugiego robię biedronkę.  

4 komentarze:

  1. po prostu SŁODKO! :) poprawiasz mi humor ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czasami trzeba poprawić sobie humor, ciesze się że ci się podoba pozdrawiam :-)

      Usuń
  2. Śliczna dekoracja, zwłaszcza pod dzieci:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. co za pomysł, jestem urzeczona tą krową ;) super :)

    OdpowiedzUsuń