niedziela, 2 grudnia 2012

Oliwkowa marynata na ostro z papryczką chili, miętą i serem błękitnym z krewetkami





100 gram oliwek czarnych
100 gram oliwek zielonych
½ papryczki chilii
Liście mięty garść mała
1 cebula czerwona
10 dkg sera lazur błękitnego
Oliwa z oliwek
1 ząbek czosnku posiekany
1 łyżka octu winnego
Pieprz kolorowy
 3 krewetki
Sól
Cytryna
1 pomidor duży

Oliwki czarne i zielone wrzucam do miseczki, dodaję pokrojoną cebulę czerwoną w piórka, papryczkę chili pokrojoną bez pestek, liście mięty, ser lazur, czosnek posiekany , ocet winny, oliwę z oliwek, całość mieszam i odstawiam.
Krewetki obieram , kropie cytryną, marynuje w oliwie dodaje sól, pieprz, i smażę 1 minutę z każdej strony podaję z marynatą z oliwek. Różę robie z pomidora i dekoruję talerz.
Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz