czwartek, 6 września 2012

Grillowana pierś z indyka pod pierzynką z gruszki z kurkami



Grillowana pierś z indyka pod pierzynką z gruszki z kurkami








1 kawałek piersi z indyka
1 gruszka
½ cukinii
6 pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych
10 dkg kurek
Przyprawa do indyka kotanyi
Sól
Pieprz
Bazylia
Koperek świeży
Oliwa z oliwek
Pierś z indyka marynujemy w przyprawie do indyka kotani razem z oliwą z oliwek
Cukinie i gruszkę kroimy na plastry i razem z piersią z indyka grillujemy na grillu elektrycznym albo patelni grillowej około 5-10 minut. Kurki smażymy na innej patelni 5 minut w miedzy czasie solimy, pieprzymy. Gruszkę wykładamy na talerz na to pierś z indyka, i posypujemy kurkami. Cukinie układamy  na talerzu i dekorujemy pomidorkami koktajlowymi. Posypujemy koperkiem. Szybkie danie i smaczne








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz